© Powered by SiteSpirit

 

Huwelijkspresentje

Je kunt op een bruiloft niet met lege handen aankomen...

...en alleen een envelop is ook niet wat...

... dus wat doe je dan, dan probeer je iets nieuws te maken, wat ook nog wel een beetje houdbaarheid heeft! Namelijk koekjes, het liefst had ik ze met royal icing gemaakt, maar dat durfde ik voor de eerste keer nog niet aan, dus toen toch maar aan de fondant.


IMAG0139 (Medium).jpg
IMAG0140 (Medium).jpg
IMAG0141 (Medium).jpg
IMAG0142 (Medium).jpg
IMAG0143 (Medium).jpg
IMAG0119 (Medium).jpg
IMAG0117.jpg

Paasbrunch lentetaartje

Voor de paasbrunch bij vrienden toch nog snel even een taartje gemaakt.

Gevuld met:
- praline chocopasta
- dulce de leche (caramel)
- nog een laagje praline chocopasta


IMG_1978 (Large).jpg
IMG_1977 (Large).jpg
IMG_1976 (Large).jpg
IMG_1975 (Large).jpg
IMG_1974 (Large).jpg

Geboortetaart!

Ter ere van de geboorte van mijn nichtje een lekkere taart gemaakt. Het idee voor de taart was al weken daarvoor geboren, dus de voorbereidingen waren al in volle gang. De taartbodem was al gemaakt en ingevroren. Helaas nog geen geboorte. Toen de voetrjes van marsepein gekleurd en geboetseerd. Helaas nog geen neef of nichtje. Toen ook maar de vulling gemaakt, deze aan de taart toegevoegd en hem opnieuw ingevroren.

En toen werd mijn nichtje geboren en had ik weinig tijd over om de taart te maken, maar hij is af en (bijna) helemaal naar mijn zin!

Gevuld met:
- laagje lemoncurd
- laagje frambozen merenque botercreme met frambozen
- laagje bosvruchtenjam


IMG_1929 (Medium).jpg
IMG_1924 (Medium).jpg
IMG_1926 (Medium).jpg
IMG_1927 (Medium).jpg
IMG_1930 (Medium).jpg
IMG_1931 (Medium).jpg
IMG_1932 (Medium).jpg
IMG_1933 (Medium).jpg
IMG_1934 (Medium).jpg
IMAG0086.jpg
IMAG0088.jpg

Griekse appeltaart

Ik had al heel lang (nog niet té lang) filodeeg in de diepvries omdat het mij leuk leek om daar iets van te maken. De diepvriezer zit tjok vol, dus nu werd het hoog tijd om er iets van te maken. Veel keuze aan zoete gerechten met filodeeg heb ik niet gevonden, dus het werd appeltaart op z'n grieks.

Echt handig eten is het niet...


IMAG0070.jpg
IMAG0069.jpg
IMAG0068.jpg

Cakepops

Tja soms gaat er ook wel eens wat fout!

Zo was ik vergeten de bakpan in te vetten en kwamen er 3 taartjes niet uit de bakpan. Wat er van over was, was broos en kwetsbaar. Ik heb nog geprobeerd er iets van te maken, maar al wat er lukte, het was geen taart.

Dus dan maar cakepops maken. Die maak je van fijngemalen biscuit (cake) met botercreme of monchoucreme. Dit zijn mijn creaties geworden... maar echt lekker vond ik ze niet!

Die met discodip zijn met monchou gemaakt, die met de letters met bananenbotercreme.


IMAG0004 (Medium).jpg
IMAG0005 (Medium).jpg
IMAG0006 (Medium).jpg
IMAG0007 (Medium).jpg
IMAG0008 (Medium).jpg
IMAG0009 (Medium).jpg
IMAG0010 (Medium).jpg
IMAG0011 (Medium).jpg
IMAG0012 (Medium).jpg
IMAG0013 (Medium).jpg
IMAG0019 (Medium).jpg
IMAG0020 (Medium).jpg
IMAG0022 (Medium).jpg
IMAG0024 (Medium).jpg
IMAG0026 (Medium).jpg
IMAG0027 (Medium).jpg
IMAG0028 (Medium).jpg
IMAG0029 (Medium).jpg
IMAG0030 (Medium).jpg
IMAG0031 (Medium).jpg
IMAG0032 (Medium).jpg

Save the date!

We kregen vorige week zondagavond een mailtje van een goede vriendin met een "save the date" kaartje

Geheel onverwacht mochten we overdag aanwezig zijn op hun bruiloft, dat was een leuke verassing! Het kaartje was zwart met een roze "Ja" erop. Ik wou hun graag laten weten dat we komen en dus heb ik een bruidstaartachtig taartje gemaakt met hun "Ja" erop. Dus "Ja, wij komen op jullie bruiloft"

Vulling: laagje citroen kwarktaartpudding en laagje lemoncurd


IMG_1608 (Medium).jpg
IMG_1609 (Medium).jpg
IMG_1610 (Medium).jpg
IMG_1611 (Medium).jpg
IMG_1612 (Medium).jpg
IMG_1613 (Medium).jpg
IMG_1614 (Medium).jpg
IMG_1615 (Medium).jpg
IMG_1616 (Medium).jpg
IMG_1617 (Medium).jpg

100% beter...

Na alle ellende van vorig jaar, ben ik op 16 maart 2011 na 7 maanden weer 100% beter gemeld. Niet dat ik nog niet aan het werk was, dat heb ik bijna alle maanden wel gedaan, maar nog niet alle uren... en nu dus wel weer! En dus tracteerde ik de collega's op puddingtaart (niet op de foto) en onderstaande taart.

Gevuld met:
- bonbonbloccreme
- aardbeienvlaaivulling
- en bonbonbloccreme met schijfjes banaan.


IMG_1624 (Medium).jpg
IMG_1625 (Medium).jpg
IMG_1626 (Medium).jpg
IMG_1627 (Medium).jpg
IMG_1628 (Medium).jpg
IMG_1629 (Medium).jpg
IMG_1630 (Medium).jpg
IMG_1631 (Medium).jpg
IMG_1632 (Medium).jpg
IMG_1633 (Medium).jpg
IMG_1634 (Medium).jpg
IMG_1635 (Medium).jpg

Eigen verjaardagen...

Voor onze verjaardagen moest er natuurlijk ook zelfgemaakte taart komen. Dit koste wel wat voorbereiding en toch was het stressen op het laatste moment. Dus niet helemaal perfect, maar wel in de kleuren die ik graag wou!

Vulling 1:
- Monchouvulling met stukjes bastognekoek
- aardbeienvlaaivulling

Vulling 2 (bovenste):
- Oreokoekjes vulling
- aardbeienvlaaivulling
- dun laagje monchouvulling


IMG_1266 (Medium).jpg
IMG_1264 (Medium).jpg
IMG_1262 (Medium).jpg
IMG_1261 (Medium).jpg
IMG_1260 (Medium).jpg
IMG_1259 (Medium).jpg
IMG_1258 (Medium).jpg
IMG_1286 (Medium).jpg
IMG_1287 (Medium).jpg

Pot vol koekies

Dit kwam ik tegen op een site en ik vond het zo'n leuk idee dat ik gelijk alle ingredienten heb gehaald en de potjes gevuld.
Dat vullen van de potten is trouwens nog niet zo snel gedaan, je moet namelijk alle ingredienten per pot afwegen en per laag vullen.


IMG_1103 (Medium).jpg
IMG_1105 (Medium).jpg

Zomaar...

Een taart gemaakt in het thema trouwen, zomaar omdat ik er inspiratie voor had, ik kreeg het alleen niet voor elkaar om hem zo te maken als hij in mijn hoofd zat, dus we hebben hem zelf maar opgegeten...


IMG_1230 (Medium).jpg
IMG_1234 (Medium).jpg

Workshop basis taart maken

Deze taart hebben we gemaakt tijdens een workshop bij De taarten van Lot. De workshop was al 2x verzet van november naar januari, dus inmiddels had ik de slag al wel te pakken.

Desondanks was het erg gezellig met Krista, Janneke en Ciska en hebben ik ook nog wel wat geleerd!

Vulling:
- Merenque botercreme
- Lemon curd


IMG_1165 (Medium).jpg
IMG_1163 (Medium).jpg
IMG_1166 (Medium).jpg
IMG_1284 (Medium).jpg
IMG_1164 (Medium).jpg
IMG_1285 (Medium).jpg
22012011309.jpg
22012011313.jpg

Een taart met iets van een octopus...

Bloed, zweet en tranen... en veel dagen werk! En dan nog niet zoals ik het hebben wou, maar toch best grappig.

Een ocotopus taart voor mijn broer die die op de stretchers sportvereniging kon trakteren. De taart moet lijken op hun logo.
 
Vulling 1:
- bananenvulling
- chocolade mousse

Vulling 2:
- chocolade biscuit
- chocopasta
- bananenvulling


IMG_1085 (Small).jpg
IMG_1087 (Small).jpg
IMG_1091.jpg
IMG_1097 (Small).jpg
IMG_7034.jpg
IMG_7041.jpg
IMG_7046.jpg
IMG_7060.jpg

Kersttaart

Aangezien mijn broer jarig is op 22 december, viert hij het vaak met kerst bij mijn ouders. Nu moest er natuurlijk ook taart komen en die heb ik dan maar gemaakt.

Gevuld met:
- banketbakkersroom
- stoofperencompote


IMG_1077.jpg
IMG_1078.jpg
IMG_1079.jpg
IMG_1080.jpg
IMG_1081.jpg
IMG_1082.jpg

Kerstthema

De buren maken altijd heerlijke sushi voor ons en we worden geregeld uitgenodigd om spontaan te komen eten. Het werd dus wel eens tijd om ze te bedanken, dus voor tijdens hun midweekje Landal een lekkere kerstachtige taart!


IMG_1076.jpg
IMG_1075.jpg
IMG_1074.jpg
IMG_1073.jpg
IMG_1072.jpg

Iglo met pinguin

Ik wou al een tijdje gaan boetseren met fondant of marsepein, maar aangezien mijn pols nog niet altijd meewerkt moest ik daar het geschikte moment nog voor vinden.

Nu was het zover en ging ik een pinguin proberen. Ondanks het gebrek aan zwarte fondant vind ik hem toch erg goed gelukt. Tja en toen moest 'ie nog ergens op of bij komen staan. Nou ja dan maak je van zo'n klein bolletje toch al gauw een iglo. En de reden? Er is altijd wel iemand jarig of jarig geweest, dus werd het een verlate verjaardagstaart!

Vulling:?


IMG_0116.jpg
IMG_0119.jpg
IMG_0120.jpg
IMG_0121.jpg
IMG_0122.jpg

Een jaar na...

Erik's oma is een jaar geleden overleden op 94-jarige leeftijd. De zussen van Erik belde om te vragen of we meegingen naar de begrafenis. Aangezien we het olifantbeeld nog steeds daar moesten plaatsen leek ons dat wel een goed idee.

Daarna was het tijd om met z'n zessen op te warmen met warme chocolademelk en slagroom en...

een herdenkingstaart!


12122010292.jpg

Voor Thomas & Ciska

Over precies een half jaar gaan Thomas & Ciska trouwen en aangezien Erik en ik getuige zijn vonden we dat we daar wel even bij stil moesten staan, dus...

Dat verdient een taart!


21112010281.jpg
21112010280.jpg
21112010279.jpg

21112010278.jpg
21112010276.jpg

20112010273.jpg
20112010271.jpg

20112010270.jpg
20112010274.jpg

Tjoeke tjoeke tjoek

Erik zit sinds een half jaar bij een modelspoorclub. Afgelopen oktober maakte hij zijn eerste open dagen bij die club mee en was 3 dagen zoet met treintjes besturen.

De club kon zijn inzet wel waarderen en benoemde hem tot junior  spoordienstleider. Tja en dat verdiende natuurlijk een...

Treintaart!

Vulling:
- bokkenpootjescreme
- aardbeienvlaaivulling


18112010263.jpg

Het vullen

Het kapsel in 3 delen gesneden en het eerste deel gevuld met bokkepootjescreme. Een flinke laag, zoals je ziet!


16112010258.jpg
16112010259.jpg

Het bekleden

Na het vullen van het kapsel met één laag bokkenpootjescreme en de tweede laag met aardbeienvlaaivulling, is het afgewerkt met botercreme. Daarna is het klaar om bekleed te worden met fondant, in dit geval witte fondant.


18112010261.jpg

Het decoreren

Voor de decoratie heb ik een simpel locomotief plaatje "gepuzzeld". Dat wil zeggen dat je alle onderdelen van het plaatje uit een uitgerold laagje marsepein/fondant snijdt en op een laagje plastic op de juiste plaats legt. Alle losse stukjes op de juiste plaats vormen het plaatje.  Daarnaast heb ik ter decoratie wat simpele bloemen geplakt


18112010260.jpg
18112010262.jpg

Eerste probeerseltje

Al geruime tijd wou ik beginnen aan het maken van taarten. Gedurende de periode waarin ik beperkt was door het gips om mijn pols ben ik gaan meelezen op een forum over taarten maken. De mooiste dingen kwamen voorbij en ik wilde daar zo snel mogelijk aan beginnen.

Met beperkte ingredienten (eieren, bloem, suiker en 1 kg witte fondant) begonnen aan een biscuitdeeg voor het kapsel. Het deeg wou niet rijzen omdat mijn oven het begaf en ik noodgedwongen de grill moest gebruiken. 
De bekleding en de decoratie werden noodgedwongen wit, met de enige 2 uitstekers die ik had namelijk een setje bloem- en steruitstekers. Toch vind ik hem zeker niet gek voor een eerste beklede taart!

De vulling bestond uit een laag lemon curd en citroentaartpudding van Mona.


06112010248.jpg

Wist u dat:

design by: PurpleBlue.nl