© Powered by SiteSpirit

 

Vullingen

Vulling van de taart

Mogelijkheid voor vullingen:

- botercreme (zie recept) met een smaakje

- merenque botercreme

- monchouvulling (slagroom en monchou met suiker)

- dulce de leche (caramel van gecondenseerde melk)

- bonbonbloccreme (bonbon bloc chocolade met slagroom zonder suiker)(hetzelfde kan ook met marsen, toblerone, after eight)

- Koekjesvulling (oreo, bastogne of bokkenpootjes met opgeklopte slagroom zonder suiker)

- Slagroom met uitgelekt fruit (en klopfix)

- Banketbakkersroom


Kant en klare vullingen:

- jam

- blikje vlaaivulling

- lemon curd

- chocolade pasta, chocolade mousse

- Monapudding (met name citroenkwarktaart en aardbeienkwarktaart)



Monchou vulling

IngrediŽnten:
 - 200 gram roomkaas naturel (MonChou of ander (huis)merk)

- 1 pakje/bekertje slagroom

- 70 gram basterdsuiker of poedersuiker (als je van zoet houdt wat meer, tot 125 gram is normaal)

- 2 zakjes vanillesuiker


Werkwijze:
- Haal de roomkaas vantevoren uit de koelkast zodat ie niet meer koud is, en roer hem met de suiker en de vanillesuiker los met een vork. Het moet echt makkelijk roerbaar zijn en niet klonten (zodat het makkelijk met de slagroom mengt).
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg de slagroom toe bij de roomkaas en meng het goed.

Tips:
Lekker met jam of vruchten erdoor!!! Dit gebruik ik voor de mon chou taart (koekkruimels met boter eronder en dat dit eroverheen). Ik vind het zelf echt heeeeerlijk.

Ik gebruik tegenwoordig niet eens meer mon chou, maar gewoon van die goedkope roomkaas, omdat het verschil misschien wel te proeven is als je het naast elkaar proeft, maar minimaal is en het al gauw een heleboel centjes scheelt (voor als je op de kleintjes moet letten)


Dulce de leche

IngrediŽnten:

- Blikje gezoete gecondenseerde melk (bijv. Friesche vlag)

 Werkwijze:

- Zet het blikje ONGEOPEND in een pan met water en breng het water aan de kook.
- Als het kookt het vuur laag zetten en een deksel op de pan en laat dit 2 uur zachtjes doorkoken. Zorg dat het blikje altijd onderwater staat , vul indien nodig het water aan met gekookt water.
- Als de kooktijd voorbij is laat je het blikje VOLLEDIG AFKOELEN. Maak het dan open en stop de inhoud in een schone pot met deksel.


BonBonBloc vulling

IngrediŽnten
- 250 ml slagroom, niet geklopt

- 1 zakje slagroomversteviger (klopfix)

- reep bon bon bloc puur met praline (200 gr)
 
Werkwijze:

- Slagroom in pannetje en de bon bon bloc in stukjes breken en er bij doen, geheel langzaam verwarmen.Goed met een garde roeren totdat alles is opgelost.
- Laten afkoelen en in de koelkast zetten totdat het goed afgekoeld is. Zakje klopfix erbij en mixen totdat het net zo compact als slagroom is.


Bokkenpootjesvulling

IngrediŽnten:

-  250 ml slagroom, stijf geklopt

- 1 zakje slagroomversteviger

- 1 pak bokkenpootjes

Werkwijze:

- Slagroom kloppen met slagroomversteviger en een beetje suiker
- Bokkenpootjes verpulveren in keukenmachine
- Verpulverde bokkenpootjes door de slagroom scheppen.

Tips:
Bij de Action heb je mislukte bokkenpootjes in een verpakking, deze kun je hiervoor prima gebruiken.
Je kunt dit recept ook gebruiken voor oreokoekjes, je gebruikt dan 1 rol op 1 pakje slagroom.


Banketbakkerroom

IngrediŽnten:

- 2 eierdooiers

- 40 gram suiker

- 25 gram bloem

- 2,5 deciliter melk

- vanillestokje of een zakje vanillesuiker  
Werkwijze:

- De eierdooiers met de suiker door elkaar roeren, de gezeefde bloem erdoor mengen en met wat koude melk gladroeren.
- De rest van de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen, 20 minuten laten trekken en het stokje verwijderen.
- Als je vanillesuiker gebruikt, kun je het vorige deel overslaan en de vanillesuiker aan het eiermengsel toevoegen.
- Goed roerend de warme melk aan het mengsel toevoegen.
- Daarna de massa al roerend aan de kook laten komen en ongeveer 4 minuten laten doorkoken.
- De zeer dikke vla nu en dan roerend laten afkoelen tegen velvorming. Velvorming kun je ook voorkomen door plastic folie op het oppervlak te leggen of wat suiker bovenop te strooien.

Tips:
Je kunt natuurlijk ook banketbakkersroom uit een pakje maken.


Wist u dat:

design by: PurpleBlue.nl