© Powered by SiteSpirit

 

Appelpie!

Ingredienten

- 100 g rozijnen

- 3 friszoete en stevige appels, (bijv. golden delicious)

- 1 el kaneel

- 130 g suiker
 
- 3 el honing

- 1 bakje walnoten (100 g), grof gehakt
 
- 1 citroen, schoongeboend

- 100 g boter, op kamertemperatuur, + extra om in te vetten

- 3 eieren

- 125 g bloem
 
- 1 tl bakpoeder
 
- 1 pak filodeeg (diepvries), ontdooid

- poedersuiker om te bestrooien


IMAG0069.jpg

Bereiding

1. Wel de rozijnen in warm water.

2.  Snijd de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes.

3. Meng in een schaal met de kaneel, 30 g suiker, de honing, de walnoten en de (uitgelekte) rozijnen.

4. Verwarm de oven voor op 160 graden.

5. Rasp de gele schil van de citroen.

6. Klop met een mixer de boter, 100 g suiker, de citroenrasp, een mespunt zout, 2 eieren, de bloem en het bakpoeder tot een glad beslag.

7. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter.

8. Klop het laatste ei los.

9. Leg een vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk met ei. Leg een tweede vel er haaks op en bestrijk ook met ei. Snijd de overige vellen op de vouwlijnen in 3 repen en snijd deze in de breedte doormidden.

10. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt.

11. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.

12. Verdeel het appelmengsel erover.

13. Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden onbedekt.

Bak de taart in 70 min. goudbruin; dek af met aluminumfolie als hij te snel kleurt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

(bron: www.ah.nl)


Wist u dat:

design by: PurpleBlue.nl